Учиме за планетата Земја

0

По повод 22-ри април Денот на планетата Земја учениците и наставниците во соработка со Биро за развој на образованието го одбележаа овој ден преку организирање на квиз и презентација со одговори преку кои учениците ќе научат нешто ново за планетата Земја.

Целта е да се развие еколошката свест кој учениците за зачувување на животната средина и планетата земја и да се поттикнат на акција за заштита на животната средина.

Остави коментар

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена. Задолжителните полиња се маркирани како *